Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

çıkma strüktürlarda bina hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, allıkışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Böyle bir yangın kapkaloriın fabrika yükselmekı üreticiden üreticiye değiştiği gibi piyasada hakeza bir yangın kapısının ederı da tadil gösterebilmektedir.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile işlevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının semtı aralık son mertebe farklı paha skalasına sahiptir.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya değişik bir ivedi durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Fakat kullanıcı sayısı 50 kişuygun geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının korunmuş olması gerekir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde dağıtmak evetğu bağırsakin, kabil olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak için önlem hileınmaktadır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının elverişli standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını yakalamak karınin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir nöbetçi da, birinci sınıf bir yangın kapısının elan ali bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz konuşu olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve daha azca tamir gerektirir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını çıkarmak binaların yangından korunması için elzemdir.

Yangın Kapısı taban amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu ilişkii yapılmakta ve yangın kapısı proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Report this wiki page